Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bektaş-ı Veli’nin vefatının 752. Yıldönümü nedeniyle görüntülü mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zorluklara rağmen büyük ve güçlü Türkiye hedefine emin adımlarla yürüdüklerini belirterek, “Geleceğimiz için bu mücadeleden geriye kalanımız Hacı Bektaş Hazretlerinin mesajıdır. İnsanlığı, merhameti, şefkati ve kardeşliği yücelten -ı Veli.” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bektaş-ı Veli’nin vefatının 752. Yıldönümü nedeniyle görüntülü mesaj gönderdi.

Konuşmasında, “Vefatının 752. yıl dönümünde, gönül sultanımız Pirimiz, hikmet pınarımız Hünkar Hacı Bektaş Veli’yi rahmetle anıyorum. Bu vesileyle Allah, Hak âşıklarına rahmet eylesin.” Anadolu topraklarını yüzlerce yıldır aşkla, bilgiyle, şefkatle, irfanla dokuyanlara. Sözleriyle başlayan Erdoğan, Hak aşıklarının geride bıraktıkları eserler ve çağları aşan nasihatleriyle yolları aydınlatmaya devam ettiklerini belirtti.

“Peygamberlerin varisleri olan ilim ve hikmet sahiplerinin hayatımızdaki yerini yaşadığımız her olayda daha iyi anlarız.” Erdoğan’ın söylediği ifadelerle Hacı Bektaş-ı Veli’nin “Gelin canlar bir olalım” davetindeki hikmet 6 Şubat depreminde bir kez daha görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“50 bin insanımızın hayatını kaybettiği, 11 ilimizi etkisi altına alan depremin ardından 85 milyon afetzedenin yardımına koştuk. Devlet ve millet el ele yaralarımızı sarmaya, yaşananların izlerini silmeye çalıştık. Depremden sadece 3 ay sonra kardeşliğimize yakışır tarihimizin en kritik seçimlerinden birini yaptık.Demokrasi şöleninde gerçekleştirdik.Bu kritik dönemde öngörü ve akılla hareket ettik, taviz vermedik. Kökeni ve mezhebini temel alan fitne girişimlerine itibar etmeyin.Sandıklar kapandıktan sonra seçim ortamını geride bırakarak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını milletimizin yüzyılı yapmak için Türkiye Asrının inşasına birlikte başladık. seferber olduk.

Çeşitli zorluklarla karşılaşsak da hamdolsun büyük ve güçlü bir Türkiye hedefine doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Geleceğimiz için verilen bu mücadelede geriye kalanımız, Hacı Bektaş-ı Veli Hazretlerinin insanlığı, merhameti, şefkati ve kardeşliği yücelten beyanlarıdır. 72 millete bir gözle bakmamızı öğütleyen bu mesajlara sımsıkı sarılarak milletimize ve tüm insanlığa hizmet etmeye devam edeceğiz. Rabbim birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daim eylesin. Bu duygularla, Allah’a yürüyüşünün 752. yıl dönümünde Hacı Bektaş Veli Hazretlerini bir kez daha anıyorum. Hacı Bektaş-ı Veli’nin manevi mirasına sahip çıkan başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızı tebrik ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu