Ekonomi

Gelir toparlanmasının gecikmesi nedeniyle analist tarafından Spectrum Brands’in notu Bekletilme durumuna düşürüldü

Cuma günü Canaccord Genuity, Spectrum Brands Holdings Inc. (NYSE:SPB) Buy to Hold’dan fiyat hedefini 83 dolardan 86 dolara yükseltti. Derecelendirme değişikliği, şirketin satış rakamlarını beklenenin yaklaşık %3 üzerinde açıkladığı son kazanç açıklamasının ardından geldi. Beklenenden daha iyi satış rakamlarına rağmen Spectrum Brands’ın organik satışlarında %4,6’lık bir düşüş yaşandı; bu düşüş, Ev ve Kişisel Bakım segmentinde mutfak aletlerine yönelik tüketici ilgisinin azalması, Evcil Hayvan Özel segmentindeki zayıflık ve hem Küresel Evcil Hayvan Bakımı hem de Global Pet Care’deki düşüşün yansımasıdır. ve Ev ve Kişisel Bakım. Bu, bakım alanlarındaki SKU rasyonalizasyonuna bağlandı.

Etkin fiyatlandırma stratejileri ve azalan hacimleri ve devam eden yatırımları dengeleyen maliyet düşürücü önlemler sayesinde şirketin kar ölçümleri analistlerin beklentilerinden daha güçlüydü. Spectrum Brands daha önce Kasım ayında ortalamanın altında dördüncü çeyrek sonuçları açıklamıştı ancak HHI anlaşmasının Haziran ayında tamamlanmasından bu yana hisse başına yaklaşık 75 $ ortalama fiyatla 826 milyon $’lık hisse geri satın alarak agresif bir hisse geri satın alma programıyla yatırımcının güvenini korudu.

Analist, hedeflenen 2,0x-2,5x kaldıraç oranına ulaşmak için 700 milyon doların üzerinde daha fazla geri alım potansiyeli bulunduğunu ancak anlaşmadan bu yana hisse senedinin %25’ten fazla artmasının, piyasanın artık bu fiyatı dikkate alma ihtimalinin düşük olduğu anlamına geldiğini söyledi. büyük oranda. Kabul ettiğini gösterdiğini belirtti.

“Ayrıca, yapıcı duruşumuzu sürdürebilmemiz için şirketin 2024 yılında kâr ve zararda önemli ilerleme kaydetmesi gerektiğini ve bu noktada fiyatlandığına inandığımız gelirlerdeki toparlanmanın düşündüğümüzden daha uzun sürdüğünü de kaydettik. Analistler, “organik satışların %4,6 düştüğünü, ancak FAVÖK’ün %33 arttığını” kaydetti. “İlk çeyrek sonuçlarının bir sapma olduğuna ve katsayının daha da artması için şirketin anlamlı ve tutarlı bir gelir büyümesi göstermesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Spectrum Brands hisseleri Perşembe günkü işlem seansını 86,10 dolardan kapattı.

InvestingPro İçgörüleri

Canaccord Genuity’s Spectrum Brands Holdings Inc. (NYSE:SPB) üzerinde yaptığı ayarlamaların ardından, InvestingPro aracılığıyla şirketin mali tablolarına daha derinlemesine bakıldığında yatırımcıların bilgilendirici bulabileceği karışık ölçümler ortaya çıkıyor. Konut ve Kişisel Bakım ile Evcil Hayvan Uzmanlığı segmentlerinde zorluklarla karşılaşsa da şirketin stratejik mali yönetimi dikkat çekicidir.

InvestingPro bilgileri, Spectrum Brands’ın 52 haftanın en yüksek seviyesi olan 79,97 dolardan işlem gördüğünü gösteriyor; bu, en yüksek seviyenin %97,85’ine çok yakın. Bu durum analistin hisse geri alımından sonra piyasanın şirketin değerini anladığı yönündeki gözlemiyle örtüşüyor. Son fiyat performansı, %9,19’luk önemli bir haftalık fiyat toplam getirisi ve %37,39’luk güçlü bir yıllık fiyat toplam getirisinin gösterdiği gibi yatırımcı iyimserliğini yansıtıyor.

Şirketin gelirleri son on iki ayda -%6,18’lik bir değişimle azalırken, FAVÖK büyümesi aynı dönemde %14,6 ile pozitif oldu; bu da şirketin maliyet yönetiminin ve operasyonel verimliliğinin olumlu etki yarattığını gösteriyor. Ek olarak, Spectrum Brands’ın likit varlıkları kısa vadeli yükümlülüklerini aşıyor ve bu da gelirlerdeki düşüşler karşısında finansal istikrarın bir ölçüsünü sağlıyor. InvestingPro Tip, analistlerin şirketin bu yıl kârlı olacağını öngördüğünü ve bunun gerçekleşmesi halinde yatırımcı güveninin daha da artabileceğini belirtiyor.

Daha derinlemesine bir analiz isteyen yatırımcılar için Spectrum Brands’in değerleme katsayıları ve kârlılığı hakkında bilgi içeren ek InvestingPro İpuçları mevcuttur. Bu ipuçlarına ve daha ayrıntılı finansal bilgilere erişmek için InvestingPro’ya abone olmayı düşünün. Yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliğinde %10 ek indirim almak için PRONEWS24Kupon kodunu kullanın ve yatırım kararlarınızı bilgilendirmek için finansal analitiğin tüm potansiyelini ortaya çıkarın.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu