Haber

Yüksek Kârlı Gizli Fon Davası: Telefon Soruşturma Raporu Mahkemeye Sunuldu

Kamuoyunda “yüksek kârlı gizli fon” olarak bilinen ve 2’si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık dava dosyasında, sanıklar Seçil Erzan ve Nazlı Can’ın telefonla yapılan incelemesine ilişkin bilirkişi raporu da yer aldı.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasına gönderilen raporda, müşteki Arda Turan ile sanık Seçil Erzan arasındaki mesaj kayıtları ve sanık Can’ın konuşmaları yer aldı.

Bilirkişi raporuna göre sanık Arda Turan, “Seçilciğim ne yaptın? Bunu bana nasıl yaparsın? Senin için gittim, kredi istedim, sözler verdim, hiçbirini tutamıyorum” dedi. Ben insanların gözünde ne oldum, yarın insanların maaşlarını nasıl ödeyeceğim?” Erzan, mesajına şu cevabı verdi: “Çok utanıyorum.” o cevaplar.

Sanık Seçil Erzan, “Ne yapayım Seçil, yarın gidip tefeciye falan sorayım. Faktoring. Sinir hastasıyım, bana çare söyle. Yarın saat kaçta dediler, ne diyorlar” dedi. ?” Turan, “Ödemeyi yarın alacağız. Normal şartlarda bu yüzde 100 normal olacak bir şey ama geçen hafta sistemi kapattıkları için vadeyi tutturamadılar” diye sordu. Faydasını görüyor.

Turan da şu mesajı yazdı: “15 gündür oyalanıyorum, şimdi bir hafta daha. 5 kişiye parasını ödeyeceğime söz verdim.” O cevaplar:

“Bu tehditlerle yaşayamam”

7 Nisan 2023’te Metin Taş isimli kişiden “Günaydın Seçil, Pelit’te seni bekliyorum” şeklinde mesaj alan Erzan, “Banka yakınında kalma Metin” ifadesini kullanıyor.

Taş’ın mesaj kayıtlarını sildiği belirtilen raporda Seçil Erzan ile kuzeni Tanin Yılmaz arasındaki konuşmalara da yer verildi.

Erzan, parasını isteyen Yılmaz’a, “Kendine iyi bak, kredi cuma gelmedi ama yarın, yarın olmazsa salı günü geleceğini biliyorum.” mesajı gönderiyorum. Erzan, 2 Nisan 2023’te Yılmaz’a bir mesaj daha gönderdi: “Moci arayıp ‘gereğini yapacağız’ diyor, bu tehditlerle yaşayamam.” İfadelerini kullanıyor.

Yılmaz’ın 3 Nisan 2023’te Erzan’a gönderdiği ifadede, “Ne yapıyorsun? Moji önce benim işime baksın diye beni arıyor vs. Onu sakinleştirmeye çalışıyorum. Sen halledebilecek misin?” Moji’nin işi mi?” Erzan, “Tanin bağırıp duruyor, bana deli gibi bağırıyor, ‘Ben senin ipini keserim. Sen benim işime bakarsın, sen kaçarsın, sen gidersin’. Ben halledeceğim. Bugün ne gelirse ben yapacağım. herkesin işini halledin.” o cevaplar.

Sanıklardan Nazlı Can’ın kullandığı telefona ilişkin bilirkişi raporu da dava dosyasında yer aldı.

Rehberinde kayıtlı “Tahir Amca” isimli kişiye 22 Nisan 2023’te tebligat gönderen Nazlı Can, “Bayramınız kutlu olsun amca. Olayları az çok duymuşsunuzdur. Olay çok büyük ve kendisi de öyle” dedi. bizi bir sürü yalanla kandırdı. Umarım daha sonra detaylı konuşuruz, benim için endişelenmeyin ama dua edin.” ifadelerini kullanıyor.

İnternet sitesinde yer alan haberin linkini telefonunda kayıtlı kişilere ileten Can, “Canım” olarak kayıtlı kişiye el yazısıyla bir not yazdı: “Nuri, bana en iyi avukatı, en iyi ceza avukatını bul. Bankacılık hukuku. Avukat bulmalısınız. Candaş nasıl, dışarıda neler oluyor?” Dava dosyasında “Anneme yurt dışında olduğumu söyleyin” notu da yer aldı.

Bankanın güvenlik kamera kayıtlarının bilirkişi incelemesi tamamlanarak rapor dava dosyasına sunuldu.

Söz konusu raporda, “Bankadan temin edilen ve raporun (a) bölümünde özellikleri yazılı olan dijital materyallerin görüntü ihracat verilerinin incelenmesinde ve bankadan alınan ihracat diskleri ve log kayıtlarının incelenmesinde; Siber Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından DVR cihazlarında silinen verilerin tespiti mümkün olmadı.” ifadelere yer verildi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan’ın Levent’te bir bankanın şubesinde yönetici olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker’den kişisel güven ilişkisine dayalı olarak 2 milyon dolar aldığı belirtilerek, şöyle denildi: yüksek kâr vaadiyle onu kendisine iade edeceğini söyledi.

İddianamede, müşteki Çeviker’e para karşılığında yazılı belgelerin verildiği ancak Çeviker’in daha sonra Erzan’a ulaşmaya çalışmasına rağmen ulaşamadığı, durumu bankaya bildirdiği, banka tarafından inceleme yapıldığı belirtildi. Erzan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İddianamede, sanık Erzan’ın, futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından şikâyetçileri, yüksek getiri sağlayan güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih gibi kamuoyunca tanınan isimlerin bu fona yatırıldığını söyleyerek bu fona para yatırmaya ikna ettiği belirtildi. Bu fona Terim ve Hakan Ateş de dahil oldu. Gerçekte böyle bir fonun bulunmadığının tespit edildiği belirtiliyor.

İddianamede, Erzan’ın müştekilerin verdiği paralara ilişkin geçersiz belgeler oluşturduğu, bu belgelerin üzerine banka kaşesi ve ıslak imzasını koyarak müştekilere teslim ettiği ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği belirtildi.

Sanık Erzan’ın 252 yıla kadar hapis cezası isteniyor

Esas iddianamenin ardından hazırlanan yeni iddianameyle, sanık Erzan’ın “kişilerin ticari faaliyetleri sırasında kooperatif faaliyetleri kapsamında kooperatif yöneticilerini nitelikli dolandırıcılık” ve “özel evrakta sahtecilik” suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. tacir veya şirket yöneticisi olan veya şirket adına hareket eden kişiler” hakkında istenen hapis cezası da artırıldı.

Erzan için 77 yıldan 252 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk’ün aynı suçlardan 3 yıldan 85 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava kapsamında 2’si tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

korgun-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu