Haber

10 yaşındaki Mustafa’yı enkazdan çıkaran ekip: O anın tarifi yok

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde meydana gelen depremin 32. saatinde SAMSUN itfaiyesinde görevli Kadir Andinç ve Mustafa Doğru, sağ olarak kurtardıkları 10 yaşındaki Suriye asıllı Mustafa Nasır’ın kurtarılma anını anlattı. enkazdan çıkardı. Abdulkadir Andinç, “O an tarifsiz bir duygu yaşadık” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından hızla afet bölgesine giden Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, enkaz altında kalan vatandaşlara yetişebilmek için yarıştı. Grup, “Bir hayat, bir umut” diyerek çıkardıkları her enkazdan bir vatandaşa canlı ulaşmaya çalıştı. 19 kişiyi canlı kurtarmayı başaran itfaiye ekipleri, depremin 32. saatinde enkazdan çıkardıkları 10 yaşındaki Suriye uyruklu Mustafa Nasır ile mucizevi anları paylaştı.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki 3 katlı binanın enkazından 32. saatin ardından çıkardıkları Mustafa Nasır ile ilgili itfaiye ekiplerinden Abdulkadir Andinç, “Mustafa’yı çok büyük bir beladan kurtardık. hep artçı sarsıntılar.binalar hep sallanıyordu.üstümüze moloz yığınları gelmeye başladı.ben ve bir arkadaşım yaralandık. belim kırıldı.içinde can senden umut beklerken sen kendini düşünmüyorsun. O an Mustafa ile iletişime geçtik, bize ‘Benim bir erkek kardeşim var, kardeşiniz kurtardı, değil mi?’ “Ağabeyi ve kız kardeşi kurtuldu, bir tek o kalmıştı. Mustafa’yı ve daha nicelerini kurtarmanın bir tarifi yok. Kelimeler yetersiz. Kapana kısılmış bir ruh senden umut bekliyor. Onu kurtarmanın verdiği tatmin bir başkadır. Bunun bir tanımı yok.”

İtfaiyeci Mustafa Doğru ise “Görevimizi yaptık. Mustafa’nın adaşı hakkında şakalar yaptık. O da bize taktik verdi. ‘Burayı kes kardeşim, o taraftan kesersen ben çıkarım’ diyordu. Çok pürüzsüzdü. Sağlıklıydı. Bu duygunun tarifi yok. “Onu kurtarırken üzerimde ilahi bir güç var sandım. Girdiğimiz yerler çok dar ve ulaşılmaz alanlardı. Mevtle hayatımızın ortasında bir an oldu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu