Haber

Slovakya, Macaristan sınırına polis ve asker konuşlandıracak

Slovakya’nın yeni hükümeti, ülkeye giren göçmen sayısını azaltmak amacıyla Macaristan sınırına “çok sayıda” polis ve askerin konuşlandırılacağını duyurdu.

Slovakya Başbakanı Robert Fico, İçişleri Bakanı Matus Sutaj Estok ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı.

“Yasadışı göçün kontrol altına alınması gerekiyor, aksi takdirde terör gruplarına bağlı kişiler ülkeye girebilir” diyen Fico, söz konusu konuşlandırmanın bugün ilerleyen saatlerde başlayacağı bilgisini paylaştı.

Fico, ülkeye giren göçmen sayısını azaltmak amacıyla Macaristan genelinde “çok sayıda” polis ve askerin görevlendirileceğini açıklayarak, son aşamada durumu “kişisel olarak” takip edeceğini kaydetti.

Bakan Estok ise 7 Ekim’de başlayan İsrail-Filistin çatışması nedeniyle “yeni bir göç dalgası beklediğini”, hükümetin Macaristan sınırının tamamını kontrol altına almayı “umduğunu” belirtti.

İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre yılbaşından 1 Ekim’e kadar yaklaşık 40 bin göçmen kayıt altına alındı. Bakanlık, bu sayının geçen yıla göre 11 kat daha fazla olduğunu bildirdi.

Slovakya’da 30 Eylül’de yapılan seçimlerde birinci olan Sosyal Demokrat Parti (SMER), Liberal Ses Partisi (HLAS) ve Slovak Ulusal Partisi (SNS) arasında kurulan koalisyon hükümeti 26 Ekim’de göreve başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu