Haber

Meksika’da halka açık yerlerde sigara yasağı

Meksika’da halka açık yerlerde sigara içilmesini yasaklayan bir yasa çıkarıldı. Artık ülkede parklar, plajlar, ofisler ve restoranlar da dahil olmak üzere halka açık alanlarda sigara içilmesine izin verilmeyecek. 2021’de onaylanan ve yasalaşan yasa kapsamında sigara reklamları da yasaklanacak, sigaralar marketlerin ‘görünmez bölmelerinde’ saklanacak. Aynı zamanda kapalı ortamlarda elektronik sigara kullanımı da kısıtlanacak.

Latin Amerika’daki diğer ülkeler de son yıllarda toplum içinde sigara içmeyi kısıtladı, ancak Meksika’da çıkarılan yasa Amerika’daki ‘en geniş ve en katı yasa’ olarak görülüyor. Meksika ayrıca 2008’de barlarda, restoranlarda ve ofislerde sigara içmeyi yasakladı.

HER YIL YAKLAŞIK 1 MİLYON KİŞİ ÖLÜYOR

Pan Amerikan Sağlık Örgütü yeni yönetmeliğe övgüde bulundu ve tütün kullanımının “dünyadaki önlenebilir ölümlerin önde gelen nedeni olduğunu ve Amerika’da her yıl bir milyona yakın insanın bu nedenle öldüğünü” belirtti.

Sigara içenler ise maddeden şikayetçi. Diğerleri yasanın uygulanmasının zor olacağını düşünüyor. Rüşvetin yaygın olduğu ülkede polisin para cezası yerine rüşvet alarak sigara içenlere göz yummasından korkuluyor. (BBC Türkçe)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu