Sağlık

Koronavirüsü bilen Bill Gates’ten yeni uyarı: Bir sonraki daha vahşi ve insan yapımı olabilir

2015 yılında Kovid-19 gibi bir salgına hazırlıklı olmadığımız uyarısında bulunan milyarder iş adamı Bill Gates, yeni bir tahminde bulundu. Gates, Avustralya’nın Sidney kentinde katıldığı bir konferansta dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

“ÜLKELER PANDEMİDEN DERS ÇIKARMALI”

Ülkelerin salgın hastalıklarla mücadeleyi güzelleştirmek için Covid-19 pandemisinden ders çıkarmaları gerektiğini söyleyen Bill Gates, “Pandemi sırasında yangınlarda veya yangınlarda olduğu gibi hazır duracak araçlara, uygulamaya ve küresel kapasiteye sahip olamamakla aptallık ettik” dedi. depremler. Avustralya ve diğer yedi ülke erken nüfus ölçeğinde önlemler aldı. başarılı oldu.” dedim.

“GELECEK PANDEMİ DAHA ZARARLI OLABİLİR”

67 yaşındaki Gates, Covid-19’dan daha kötü olacağını öne sürdüğü başka bir pandemiye daha hızlı yanıt vermek için ülkelerin birlikte çalışması gerektiğini belirtti. Gates, “Bir sonraki pandeminin Kovid-19’dan daha vahşi ve insan yapımı bir virüsten kaynaklanma ihtimali var. Her beş yılda bir olası bir pandemi için hem ulusal hem de bölgesel olarak kapsamlı bir tatbikat yapmamız gerekiyor. seviye.” ifadelerini kullandı.

VAKIF İÇİN İSTENEN DESTEK

Öte yandan dünyanın en zengin insanlarından biri olan Gates, eski eşiyle birlikte kurduğu Bill & Melinda Gates Vakfı’nın çalışmalarına destek aradı. Gates, “Gerçekten bin dolara (yaklaşık 18 bin lira) bir hayat kurtarabilirsiniz ve bundan daha tatmin edici bir şey olamaz” dedi. Gates, söz konusu paranın sağlık, güç ve eğitimde küresel eşitliği sağlamak için kullanılacağını kaydetti.

haberderince.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu