Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brunei Sultanlığı Sultanı Waddaulah’ı resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Brunei Sultanı Hacı Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah’ı resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki sokakta Waddaulah’ın bulunduğu resmi aracı karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Waddaulah’ı külliyenin ana girişinde karşıladı.

Erdoğan ve Waddaulah’ın törende yerlerini almasının ardından 21 top eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Brunei Sultan Waddaulah, Muhafız Alayı Tören Kıtasını Türkçe “Merhaba asker” diyerek selamladı.

Törende tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Waddaulah, iki ülke heyetlerinin sunumunun ardından merdivenlerde Türkiye ve Brunei bayrakları önünde gazetecilere poz verdi.

Baş başa görüşmeye giden Erdoğan ve Waddaulah, mutabakat zaptı imza törenine katılacak ve heyetler arasında yapılacak görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brunei Sultanı Waddaulah ??????? onuruna resmi bir yemek verecek.

Törende Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve SporBakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Lideri Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı Sözcü İbrahim Kalın, YÖK Başkanı Erol Özvar ve Ankara Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu