Haber

Christian Atsu’nun cenazesi ülkesine gönderildi

Süper Lig gruplarından Hatayspor’da forma giyen ve depremde enkaz altında kalan Christian Atsu’nun cenazesi, ülkesi Gana’ya gönderildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ardından Hatay’da yıkılan Rönesans Residence’ın enkazına bırakılan Hataysporlu futbolcu Christian Atsu’nun cansız bedenine dün ulaşıldı. Karayoluyla Adana’ya, ardından uçakla İstanbul’a getirilen Christian Atsu’nun cenazesi bugün saat 15.20’de Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla Gana’nın başkenti Akra’ya gönderildi.

ATSU’NUN KARİYERİ 10 Ocak 1992’de Gana’da dünyaya gelen Christian Atsu, profesyonel kariyerine Portekiz ekibi Porto’da başladı. Bu takımdaki performansıyla dikkat çeken Atsu, 2013 yılında İngiltere’nin köklü kulüplerinden Chelsea’ye transfer oldu. Ganalı oyuncu, sırasıyla Vitesse, Everton, Bournemouth, Malaga ve Newcastle United’da kiralık olarak forma giydi. 2017 yılında Newcastle United’a bonservis bedeli karşılığında transfer olan Christian Atsu, 2021 yılına kadar İngiltere Premier Lig takımında görev yaptı. Geçen sezon Suudi Arabistan temsilcisi Al-Raed’de forma giyen Atsu, 2022-2023 sezonunun başında Hatayspor’a transfer oldu. dönem. Uzun yıllar Gana Milli Takımı’nda forma giyen Christian Atsu, tek golünü 90+7’de Hatayspor forması ile kaydetti. Dakikalar içinde bir serbest vuruş kaydetmişti.

kalkandere-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu