Teknoloji

Bilim Kurgu Filmleri Gerçekleşiyor: Google, Yeni Robotlarına Yapay Zeka Sayesinde Basit Ev İşlerini Öğretti!

Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarının uzun yıllardır üzerinde çalıştığı robot sektörü, bu yıl hayatımıza giren yapay zeka ile çok hızlı gelişiyor. Özellikle ABD merkezli dev şirket Google, yıllardır uğraştığı robot teknolojisinin meyvelerini toplamaya başladı. Şirket, sonunda yapay zeka tabanlı robotlar için kolları sıvadı. Detaylar haberde.

Teknoloji devi Google, geliştireceği yeni robotlar için devrim niteliğinde bir karakter yaratabilen yeni bir yapay zeka dil modelini duyurdu.

Şirket, Robotics Transformer 2 (RT-2) adlı yeni bir dil modeliyle geliştirilen robotların konut işleri gibi kolay görevleri daha hızlı öğrenebileceğini duyurdu.

Ünlü firma bunun sebebinin ise yeni dil modelinin internetten doğrudan bilgi ve görüntüleri robotlara aktarabilmesi olduğunu söyledi.

Bildiğiniz üzere günümüz robotları binlerce satır kodlama içeren yazılımlar ile görev yapabilmektedir. Yine de, cihazlara en kolay işlemleri öğretmek ve bunları gerçek bir şekilde yapmak için günler hatta aylar harcanabilir. Ancak yapay zeka tabanlı robotlar, kodlamaya ihtiyaç duymadan internetten aldıkları bilgilerle birçok kolay görevi hızlı bir şekilde öğrenebiliyor.

Bu sayede yapay zeka destekli robotlar, görevleri önceki nesillere göre çok daha iyi anlayabiliyor ve daha önce karşılaşmadıkları durumlarda bile gerçekle hareket edebiliyor.

Firmanın yeni dil modeli ile eğitilen robotları, konuşma yetenekleri sayesinde neredeyse tüm kolay barınma işlerini kolaylıkla yapabilme potansiyeline sahip.

Dahası, biraz korkutucu. Son olarak Google, RT-2 ile eğitilen robotların görev sırasında “ilkel bir şekilde yargılama”, yani kendi başlarına karar verme yeteneğine de sahip olduğunu söyledi.

Hatta cihazların kazandırdığı bu yetenek, ikonik robotların dünyayı ele geçirdiği bilim kurgu filmlerini gerçeğe dönüştürebilir. Ancak, Google yakın zamanda yeni yapay zeka robotları başlatmayı planlamadığından, rahat bir nefes alabilirsiniz.

Peki siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu