Haber

Zelensky: “Bu acı tarif edilemez”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın Brovary kentinde bir anaokulunun yanına helikopterin düşmesi sonucu 18 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, “Bu acı tarif edilemez” dedi.

Ukrayna’nın Kiev bölgesindeki Brovary kentinde bir anaokulunun yanına helikopter düştü, İçişleri Bakanlığına ait helikopterin düşmesi sonucu 18 kişi öldü. Kazanın ardından bir taziye açıklaması yapan Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy, “Bugün Kiev’in Brovary bölgesinde korkunç bir facia yaşandı. Kazada bir helikopter düştü ve yangın çıktı. Kaybedenlerin sayısı çok fazla. Kazada yaşamını yitirdiği belirlendi.Ölenler arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastirskiy, Birinci Bakan Yardımcısı Yevhen Yenn, İçişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Yuri Lubkovych, yardımcıları ve helikopter ekibi.25, 10 kişi yaralandı. 3 çocuk öldü. Tarifsiz bir acı. Ukrayna Güvenlik Servisi’ne, Ukrayna Ulusal Polisi ve diğer yetkili makamlarla işbirliği içinde, ilgili tüm makamlara şartları öğrenmeleri için talimat verdim” dedi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, kazanın nedeninin müfettişler tarafından araştırıldığını belirterek, “sabotaj mı, ekipman arızası mı yoksa uçuş emniyetinin ihlali mi olduğunu yakında öğreneceğiz” dedi. – Kiev

haber-catalzeytin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu