Ekonomi

Sivas’ta girişimci kadınlara belediye desteği

SİVAS (İGFA) – Programa; Sivas Belediye Lideri Hilmi Alım, Lider Yardımcısı Ahmet Duman, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı İç Anadolu Bölge Koordinatörü İsmail Çetintaş, bayan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Sivaslı bayan teşebbüsçüler katıldı.

Programda konuşan TGMP Bölge Sorumlusu İsmail Çetintaş, “Mikrokredi, Türkiye dâhil tüm dünyada 190’dan fazla ülkede uygulanmakta olup milyonlarca dar gelirli bireylerin bir diğerine avuç açmadan onurlu bir halde kendi kendine gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarını sağlamaktadır. Sivas Mikrofinans Şubesinin dünden bugüne ortaya koyduğu muvaffakiyetlerinin hem ekonomimize, hem de bulundukları haneye verdikleri çok bedelli katkıları sonucunda Sivas’ta gösterdikleri muvaffakiyetleri alkışlamak üzere bir ortaya geldik. Sivas’taki ailemize baktığımızda sayımız bin 300’e yakın oldu. 410 bayanımız faal olarak ticaretlerine devam etmektedir. Emelimiz Sivaslı daha çok kadınımıza ulaşarak iş gücü piyasasına katkı sağlayabilmektir. Bugün burada bizleri konuk eden ve takviyelerini esirgemeyen Liderimiz Hilmi Alıma ve takımına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Başarılı Mikrogirişimci bayanlar ismine kelam alan Tuba Karaca, ticaret hayatına sıfırdan başladığını tabir ederek ikramlık eşya işine kendi meskeninde amatör olarak başladığını ve mikro kredi yoluyla büyüyerek 8 yıldır iş hayatına üreten bir bayan olarak devam ettiğini söyledi.

“Küçük desteklerle büyük işler başaran siz değerli kadınlarımızı tebrik ediyor, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum.” diyen Sivas Belediye Lideri Hilmi Alım ise “Tek bir derdimiz ve amacımız var. Şehrimizi daha güzel bir hale getirebilmek ve hemşehrilerimizin ‘İyi ki Sivas’ta yaşıyorum, iyi ki bu mahallede yaşıyorum’ diyebilecekleri bir şehir oluşturmak. Çok küçük desteklerle, kimseye yük olmadan, kendi kendini idame ettiren, ülkesi için kendisi için, ailesi için üreten ve bu başarıyı ortaya koyan sizlerle de bir araya gelerek sizin yanınızda olduğumuzu göstermek istedik” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde Lider Alım, beş mikrogirişimci bayana mikrokredi çeklerini takdim ederek güzel çıkarlar diledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu