Haber

Resul Çoban bakanlığın projesiyle lise öğrencisi oldu

KIRIKKALE’de ortaokulu bitirdikten sonra çobanlık yapmaya başlayan Resul Aktepe (17), Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Eğitime Kavuşuyor’ projesi ile açık liseye kaydoldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü 12 yıldır zorunlu eğitimde olup okula gitmeyen çocuklar için çalıştı. Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olan Resul Aktepe’nin ortaokuldan sonra lise eğitimine başlamadığı ve Kalecik’in Samanlık Mahallesi’nde çobanlık yaptığı belirlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Süreyya Kılıç, Resul Aktepe ve ailesini ziyaret etti. Resul Aktepe’yi okula dönmesi için ikna eden Phonecu, kendisine ders kitabı, çanta ve forma hediye ettikten sonra açık liseye yazdırdı.

İl Milli Eğitim Müdürü Telefoncu, ‘Eğitime Kavuşuyor’ projesini anlatarak, “Kırıkkale’de tüm çocuklarımızı eğitimle buluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İlimizde orta öğretimde okullaşma oranı yüzde 98 civarında. Temel eğitimde. , bu oran yüzde 99. Kırıkkale” Zorunlu eğitim çağında olup çeşitli nedenlerle eğitimlerine devam edemeyen 313 çocuğumuz olduğunu tespit ettik. Bu çocukları eğitim ve öğretime katmak için kapı kapı, köy köy geziyoruz. Amacımız zorunlu eğitim çağına gelip eğitimine devam edemeyecek çocuğumuz olmamasıdır. Çok net bir talimatı var. Bu anlamda yakın köylerimizden birine geldik ve Elçimizi bulduk. Bu çocukları sisteme dahil ediyoruz. İnşallah eğitimsiz çocuğumuz kalmayacak” dedi.

Resul Aktepe de İl Milli Eğitim Müdürü Telefoncu’ya teşekkür etti.

haber-cermik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu