Teknoloji

Peugeot Inception Tanıtıldı:

Türkiye’nin en sevilen otomobil markaları arasında yer alan Fransız üretici pejo bir süredir “Inception” isimli bir konsept üzerinde çalışıyor. Beklenen gün geldi ve CES 2023’te sahne alan Peugeot bu otomobili resmen tanıttı. başlangıçŞirket için yeni bir başlangıç ​​olacak gibi görünüyor.

Peugeot son yıllarda daha çok far tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeye başladı. ince farlar Onu tercih eden firma aynı tasarımı Inception’da benimsemiş. Firma, sağda üç ve solda üç adet olmak üzere kısımlarda 6 adet dikey şerit far kullanıyor. aslan pençesiBu far yapısı ile beğeni toplayacak gibi görünüyor.

Elektrikli arabalarla özdeşleşen kapalı ızgara, Peugeot Inception’da da karşımıza çıkıyor

Elektrikli otomobillerde sıklıkla gördüğümüz şey kapalı ızgara Peugeot’nun konsept otomobilinde de karşımıza çıkıyor. Ayrıca firmanın bir süredir kullanmakta olduğu yeni logosu ışıklı bir şekilde kullanılmış.

Gövdenin yan tarafındaki bir bölüm, sürücü araca yaklaştığında ve uzaklaştığında farklı mesajlar gösterecek.

Peugeot’nun elektrikli otomobil konsepti yanlarında” teknoloji çubuğu“adlı bir bölümü vardır. Bu bölümde sürücü ve yolcular araca yaklaşıp uzaklaştığında özel mesajlar görüntülenecektir. şarj durumuteknoloji çubuğunda da görüntülenecektir.

Yapay zeka hem sürücüyü hem de yolcuyu tanıyabilecek!

Peugeot tarafından yapılan açıklamaya göre Inception, yapay zeka sürücü ve yolcuları ayrı ayrı tanıyabilecektir. Üstelik araba buna göre hareket edecek. Bu içerikte; koltuk duruşu, araç sıcaklığı, kullanılan sürüş modları ve multimedya seçenekleri yapay zeka tarafından belirlenir. otomatik olarak ayarlanacak.

Yeni nesil modellerde bulunan i-Cockpit’in geliştirilmiş bir versiyonuna sahip

Peugeot’nun yeni nesil otomobillerinde tercih ettiği “i-Cockpit” isimli konsol tasarımı Inception’da çok daha fazla. ileri bir yapıya sahiptir. Oyun konsollarından ilham alınarak tasarlanan dikdörtgen direksiyon simidi üzerinde birçok kontrol alanı bulunuyor. Direksiyon simidinin arkasında dokunmatik ekran şeklinde daireselGörüntü ekranını görüyoruz.

Panoramik cam tavan ile maksimum görüş

Inception, sürücü ve yolcular için oldukça geniş bir görüş açısı sunacak. Cam tavan, aracın ön camından başlar ve araç boyunca devam eder. kesintisiz devam ediyor. Firmaya göre kullanılan camlar cam kubbe hissi veriyordu, 7 metrekarebir alana yayıldı.

Tam şarjlı bir batarya ile 800 kilometre yol alacak!

Peugeot, Inception adını verdiği konsept elektrikli otomobilinin motor ve batarya özelliklerini de açıkladı. Açıklamaya göre bu otomobil, 800 Volt sistem üzerine kurulmuştur. Araçta bulunan 100 kWh’lik batarya tam olarak şarj edildiğinde 800 kilometre menzil sunacak. 100 kilometrede 12,5 kWh tüketen Inception, beş dakikalık şarjla çalışıyor. 150 kilometreyol yapabilir.

3 saniyenin altında 0’dan 100’e ölçeklenir

Biri önde biri arkada bir çift elektrik motoru Peugeot Inception ile donatılmış, 680 beygir gücünde bir canavar. Şirkete göre otomobil dört tekerlekten çekiş desteği sunacak, 3 saniyeden0’dan 100 km/h hıza daha kısa sürede ulaşacak…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu