Haber

Muğla AFAD Müdürlüğü Kahramanmaraş Depreminin 1. Yıldönümünde Toplantı Gerçekleştirdi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan 7,7 ila 7,6 büyüklüğündeki depremin 1’inci yıl dönümünde Muğla İl AFAD Müdürlüğü’nde toplantı düzenlendi.

Muğla AFAD İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Muğla ilinden deprem bölgesine yapılan yardımlar hakkında bilgi verildi. Toplantının ardından depremle ilgili kısa bir sinema gösterimi yapıldı.

Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, yaptığı açıklamada, “6 Şubat’ta 11 ilde üst üste meydana gelen 121 bin metrekarelik alanı etkileyen, yaklaşık 14 milyon kişinin etkilendiği 2 depremin ardından ülkemizde de deprem meydana geldi. 53 binden fazla ölü, 100’den fazla yaralı. Yüzyılın felaketi diyebileceğimiz bu büyük deprem maalesef pek çok manevi ve maddi hasara yol açtı. Tabi ki ülkemiz çok özel bir birlik ve beraberlik örneği göstermiştir. Birlik ve beraberlik içinde yaralarını sarmak, canlarımızı kaybetmenin yasını tutmak ve bu yaraları daha sonra sarmak için… Bildiğim kadarıyla o dönemde bütün arkadaşlarımız deprem bölgesinde görev yapmalarına rağmen, Depremden etkilenen vatandaşlarımızı korumaya çalıştık. Tabii ki bir felaketti. Böyle bir felaketin bir daha yaşanmamasını diliyoruz, Allah bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın ama depremden sonra ülkenin gösterdiği birlik ve beraberlik. felaket. Çekiliş gerçekten takdire şayan. “İlimizde yürütülen çalışmalarda 8 bin 351 işçi ve 1201 araç iş makinası olarak afet bölgesinde görev alırken, 1.345 gönüllü işçi de kurtarma ve diğer hizmetlerde görev almış olup halen 2 iş makinası ve 5 işçi de afet bölgesinde görevlerine devam etmektedir. Deprem bölgesi” dedi. – MUĞLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu