Haber

MHP’nin muhalefete kurduğu önemli tuzak: ‘Liste’ stratejisi!

  • HABER7

14 Mayıs seçimlerini Milliyetçi Hareket Partisi kazandı. 5 milyon 421 bin 471oy ver ve ulaş %10.14 . MHP’li %5gösteren anketleri alt üst eden Devlet BahçeliTakımın liderliğindeki takımlar seçimden galip ayrıldı. Halk İttifakıbir kez daha AK Parti öncü gücü haline geldi. Tüm anketörler, muhalif siyasetçiler ve gazeteciler ” MHP bizi yanılttıAz önce söylediği başarının arkasında bir strateji olduğu gözden kaçıyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldızbu noktada çarpıcı bir değerlendirme yapıyor. Milliyet yazarı ve Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer ŞahinMHP’nin iki numaralı ismi konuşuyor feti yıldızı partinin başarısının ardındaki gerçeğe dikkat çekti. MHP’nin neden ortak listeyle değil de kendi logosuyla seçime girdiğini ve listelerin son yasal süreden 2 gün önce YSK’ya verildiğini anlatan Feti Yıldız, “sonuç alma sanatı”nın detaylarını paylaştı.

BU TÜR 6’LI TABLOSUN İSTİKRARINI DÜŞÜRDÜ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Seçim kanununda yaptığımız değişiklikten sonra 6’lı masanın ‘oy yok’ avantajını kaybetmemek için, seçime tek liste ile gireceklerini, bu birlikteliğin CHP’nin zararına olduğunu ve başarısızlığa mahkum olacaklarını söylüyor.biliyorduk.

Çünkü milliyetçi-muhafazakar seçmen, malum bagajı nedeniyle CHP’ye oy vermeyecekti. Tıpkı Ali Babacan’ın babası gibi. ! Bir diğer etken de AK Parti’den ayrılıp parti kuranların ana gövdeden geniş bir kesim alamamalarıydı.

Cumhur İttifakı partileri kendi logolarıyla seçime giriyor Bırakın İttifakı’nın seçimlere tek listeyle girme isteğini pekiştirdi. Milletvekili listelerini son teslim tarihinden iki gün önce YSK’ya teslim ettiğimize inanamadı. İntihar ettiğimizi düşündüler. Neredeyse çan çalıyorlardı.

CHP ve Âlâ Parti, 16 seçim çevresinin 9’unda CHP listesinden, 7 civarında da Yeter Parti listesinden seçime fermuar formülüyle girdi. Güzel Parti bu usulle 1 milletvekili kazanmayı başardı.

Ortak liste hazırlamak her zaman iki partinin toplam oylarını karşılamaz. CHP’ye sığınan partiler oylarını ödemeden 39 milletvekili çıkardılar.”

TUTUKLANDILAR

Gazeteci Zafer Şahin, yazısında MHP’nin stratejisini şöyle değerlendiriyor:

“Siyaset sonuç alma sanatıysa, MHP bu sanatı güzel icra ediyor. Adeta muhalefeti tuzağa düşürdüler.

Elbette muhalefetin düştüğü tuzaklar da var. Özellikle CHP’li. 4 küçük partiye kaptırdıkları 39 milletvekilinin siyasi tarihimizde başka örneği yok. Avukat Feti Yıldız’ın bu konudaki yorumunu çok beğendim: Bu olay siyaset bilimi fakültelerinde tez konusu, asliye hukuk mahkemelerinde sebepsiz zenginleşme davası konusu yapılmalı.”

ESAS SÜRPRİZ İKİNCİ SEKSTE Mİ?

AK Parti ve MHP liderliği ne durumda? Halk İttifakı28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci cinsiyet seçimlerindeki stratejisi Ve muhalefet için planı nedir? Cumhur İttifakı’nın stratejileri karşısında muhalefet bloğunun konumu nedir?

Tüm Türkiye’nin 29 Mayıs sabahıÖğreneceği tahmin ediliyor…

KAYNAK: MİLLİYET – HABERLER7

haberavanos.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu