Ekonomi

Kripto dünyasında kurallar yeniden yazılacak

ISTANBUL (IGFA) – Blockchain teknolojisi ve kripto dünyasında gerçekleştirdiği yenilikleri kullanıcılarıyla buluştururken, kriptonun gelişimini, geldiği noktayı ve insanlara sağladığı faydaları aktarmaya devam ediyor. Son olarak Binance, blockchain ve kripto dünyasının insan hayatı üzerindeki etkileri ve yakın gelecekte yansıyacak avantajları hakkında bir makale yayınladı. Vizyonlarından biri de paranın özgürlüğünü küresel ölçekte geliştirmek olan Binance, bu yazısında Web3 teknolojisinin ve kripto dünyasının insanlara finans alanında nasıl yeni kapılar açabileceğine dair örnekler de verdi.

Kripto; Gelişmiş pazarlara ek olarak, ana faydalarını gelişmekte olan kilit ülkelerde daha net gösterebilir. Blockchain ve dijital varlıklar, finansal altyapı, havaleler, finansman, yardım ve eğitim gibi konuları yeniden tanımlıyor. Binance finansal yan kuruluşunu daha da büyütmeyi hedefleyen ekosistemin başı olarak, ürün ve hizmetleri, 200’den fazla ülkedeki kullanıcılarının finansal okuryazarlıklarını geliştirmelerine ve yatırım yapmalarına olanak sağlıyor.

Kripto dünyası, finansta oyunun kurallarını yeniden yazma potansiyeline sahip. Uzun süren para transferleri ve yurt dışından yapılan para transfer işlemlerinde yüzde 10’lara varan kesintiler, kripto üzerinden yapılan transferlerde emsalsiz ucuzluğu ve hızı beraberinde getiriyor. Tüm bu avantajların gerçekleştirilebilmesi için finansal okuryazarlık büyük önem taşımaktadır. Binance Academy ise yenilikçi Binance kreasyonlarından mümkün olan en sadık ve güzel şekilde yararlanmak için gereken eğitim altyapısını sağlıyor.

Yardım ve bağışlar söz konusu olduğunda kripto, geleneksel bankacılıktan daha verimli olabilir. kripto varlıkları; Hızlı, düşük maliyetli, sınırsız ve şeffaf süreçler sağladıkları için afet mağdurlarına mali yardım sağlamak için giderek daha fazla kullanılıyorlar. Bu yardımın en somut örneği son dönemde Türkiye ve Suriye’de yaşanan sarsıntılardan sonra görüldü. Hem Binance hem de kripto dünyasının diğer üyeleri, ihtiyacı olanlara ulaşmak için hızla harekete geçti.

Blockchain teknolojisi altındaki kripto dünyası, şaşırtıcı derecede hızlı bir oranda benimsenmiştir. Özellikle Endonezya, Ukrayna, Türkiye ve Arjantin gibi gelişmekte olan ülkelerde hızla kabul görmüştür. Hızla değişen dünyada artık yolun başında olan blockchain teknolojisinin önümüzdeki 50 yılda hayatın her alanına daha fazla nüfuz edeceği ve insan hayatının ayrılmaz bir parçası haline geleceği varsayılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu