Haber

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş İstifa Etti

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Akdaş, yaptığı yazılı açıklamada, “11 Ocak itibarıyla başkanlık görevimden istifa ettim. Ancak yönetim kurulu arkadaşlarımın isteği üzerine kararımı açıklamayı Sakaryaspor maçı sonrasına bıraktım. Bugün itibarıyla başkanlık görevimden ayrıldım. kamuoyuna saygıyla sunarım.” İfadelerini kullandı.

Kırmızı-siyahlı kulübün ilk kez 10 Haziran 2021’de başkanlığına seçilen Akdaş, istifasına ilişkin yönetim kuruluna da yazılı açıklama gönderdi. Söz konusu metinde kulübü büyük bir borç yüküyle Murat Cavcav’dan devraldığını vurgulayan Akdaş, şöyle devam etti:

“Gençlerbirliği Kulübü Başkanlığı görevim sırasında birçok genel kurul toplantısı yaptım ve borçlarımı ödemek için yeni atanan üyelerden katkı bekledim. Maalesef beklediğim maddi katkıyı alamadım. 31 Temmuz 2022 tarihinde başkanlığı Sayın Talip Çankırı’ya devrettik. O yönetimin seçmeli kongre yapılmasına karar vermesinin ardından delegelerimiz, “Kulübümüze kayyum atanmasını engellemek için onun ısrarı üzerine tekrar başkanlığa aday oldum. Belki aday olmamak en doğru karardı ama kulübüme olan aşkım beni bu yola yönlendirdi. 25 Eylül 2022 tarihinde yapılan kongreye katılan delegelerin çoğunluğu ile yeniden seçildim.”

Maddi ve manevi büyük çabalarla kırmızı-siyahlı kulübü son iki sezonda Trendyol 1. Lig’de tutmayı başardıklarına dikkat çeken Akdaş, “Eski borçların büyük bir kısmını ödeyebildik. Kuruluşumuzun ardından 14 Ekim 2023 tarihli kongremizde Sayın Cantürk Alagöz ile birleşme kararı aldık ve ortak karar aldık.” Bir yönetim kurulu oluşturduk. Bu dönemdeki katkılarından dolayı Sayın Alagöz’e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kulübümüzün üst sıradaki takımlarla çok küçük bir puan farkı var. Kariyerim boyunca kendime hep büyük hedefler koydum ve çok şükür hepsini birer birer gerçekleştirmeyi başardım. Ne ayıp. “Hayatımda ilk kez kulübüm için belirlediğim hedefin geldiğimiz noktayla bağdaşmadığını büyük bir üzüntüyle görüyorum. Maalesef finansal olarak hayal ettiğimizi gerçekleştiremediğimiz bir noktadayız. Tüketim Her geçen gün öngörülemez bir şekilde artan maliyetler ve kur artışları, tüm çabalarımıza rağmen içinden çıkılmaz bir hal aldı.” değerlendirmesini yaptı.

“Başkanlığım süresince kulübümüzün çıkarlarını her şeyin üzerinde tuttum”

“Ailem ve akrabalarım Gençlerbirliği’ne olan sevgimin tartışmaya açık olmadığını biliyor.” Akdaş, açıklamalarını kullanarak şunları söyledi:

“Başkanlığım süresince kulübümüzün çıkarlarını her şeyin üzerinde tuttum. Kulübümüzü bu noktaya ancak doğru niyetle, gayretle ve fedakarlık anlayışıyla getirebildim. Sonunda görevimi yeniden yapabilmek için karar verdim. Kulübümüzün çıkarları doğrultusunda ‘sürdürülebilirliği sağlamak’ için şu anda hemen hemen tüm kulüplerin başvurduğu bir programı hayata geçirmek ve ‘şirketleşme’ yöntemine adım atmak için delegelerimizi bir genel kurul toplantısına davet ettik. Çünkü bugün. Futbol kulüplerinin idari ve mali yapılarını profesyonelce ve dürüstlükle yönetmek, gelirleri artıran kurumsal bir yapıya sahip olmak, dinamik bir operasyona sahip olmak, şirketleşmeyle elde edilebilecek kazanımlardır. Geçmiş genel kurullarda söz verdim, 2000’e yakın çalışanımdan birini bile kulübe kaydettirmedim.”

Kuruluş gündemiyle yapılması planlanan genel kurulda toplantı yeter sayısının sağlanamadığını hatırlatan Akdaş, “Bu nedenle Sayın Alagöz kulübümüzle bağlantısını kesti. Çoğunluğa ulaşmamak için genel heyete girmeyip dışarıda beklemişler, defalarca çağrılmasına rağmen genel heyetimize katılmayan delegelerimiz kulübümüzün menfaatine midir?” Bunu onların vicdanına bırakıyorum. Bu noktada maddi ve manevi olarak ciddi yıpranmış bir kişi olarak, daha fazla zarara uğramamak adına, Gençlerbirliği Spor Kulübü’ne, Gençlerbirliği taraftarlarına, camiama ve aileme başkanlık görevimden istifa ettiğimi bildirmek isterim. sağlığıma. Gençlerbirliği aşkım ve aşkım ömrümün sonuna kadar yaşayacak. Beni affet. İstemeden de olsa kırdığım, üzdüğüm kişiler varsa hepsinden özür dilerim. Bize verilen bu değerli görevi yönetimimle birlikte yerine getirdiğimizi düşünüyorum. “Bizden sonra gelecek dostlarımızın bayrağı devrettiğimiz noktadan daha yükseğe taşıyacağına olan inancım tamdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu