Haber

Gazeteci-yazar Süleyman Özışık toprağa verildi

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 52 yaşında hayatını kaybeden gazeteci-yazar Süleyman Özışık toprağa verildi.

Özışık için Ataşehir’deki Mimar Sinan Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Özışık’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.

Törende Süleyman Özışık’ın eşi Serpil Özışık, annesi Cemile Özışık, kardeşleri Haydi ve Baki Özışık taziyelerini kabul etti.

Cenaze namazı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Haydi Özışık, “7 kardeşiz, 6 kardeşiz, en küçüğümüzü kaybettik. Çok gururluydu. Kardeşlerine hasta olduğunu bile haber vermeyen Süleyman, ‘Aman Allahım! Onlara yük olmayayım.’ Bize bir şey yansıtamayacak kadar gururluydu.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tedavi sürecindeki emeğine işaret eden Özışık, “Süleyman’la hastalık döneminde aile oldular. Öğretmenler, hemşireler ve ilgilenen tüm ekip Süleyman’la aile oldular. Biz bu acıyı ne kadar çekersek onlar da içindeler. bugün bire bir acı. O bizim ruhumuz. O bizim yoldaşımızdı. Kurbanı olduğum Allah böyle bir şey istedi. Allah rahmet eylesin.” terimleri kullandı.

Süleyman Özışık, ikindi namazının ardından Kocatepe Mezarlığı’na defnedildi.

Süleyman Özışık

1 Mart 1971’de Iğdır’da doğan Özışık, Kars’ta okuduktan sonra İstanbul’a gelerek çalışmaya başladı.

Özışık, medya dünyasına Akşam gazetesinde stajyer olarak girdi. 7 yıl Milliyet gazetesinde çalışan Özışık, gazeteci kardeşi Haydi Özışık ile birlikte “internethaber.com” haber sitesini kurdu.

2005 yılında Özışık, “sonpage.com” haber sitesini topluluğum için bir e-gazete platformuna dönüştürdü. İnternethaber ve Türkiye gazetelerinde köşe yazarlığı, televizyon kanallarında yorumculuk yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu