Haber

F.Bahçe’nin 3 forveti ligdeki 17 takımdan daha fazla gol attı

Ligde Atakaş Hatayspor’u 4-2 mağlup eden ve 9 üzerinden 9 yapan F.Bahçe’nin üç hücum oyuncusu Dzeko, İrfan Can Kahveci ve Szymanski, 9 haftada 17 golle ligdeki 17 takımdan daha fazla gol attı.

Sarı-lacivertli takımın bu sezon ligde kaydettiği 24 golün 17’sini F.Bahçe’nin hamle oyuncuları Edin Dzeko, Sebastian Szymanski ve İrfan Can Kahveci atarak takımın gol yükünü taşıyan isimler oldu. Üç oyuncu; Ligde Galatasaray ve Adana Demirspor dışında 17 takımdan daha fazla gol atmayı başardı.

Sarı-lacivertli takımın ligde oynadığı 9 maçın 8’inde Dzeko, İrfan Can Kahveci ve Szymanski üçlüsünden en az biri gol attı. MKE Ankaragücü’nü deplasmanda 1-0 mağlup eden Fenerbahçe’nin golü Osayi-Samuel, asistini ise Edin Dzeko yaptı.

Fenerbahçe formasıyla en golcü dönemi geçiren İrfan Can Kahveci, ligde ve Avrupa maçlarında toplam 8 gole ulaşırken, bu sezon ligdeki 4. golünü Hatayspor’a karşı kullandığı serbest vuruştan fileleri havalandırarak attı. Milli futbolcu; Bitexen Antalyaspor, Corendon Alanyaspor, Çaykur Rizespor ve Atakaş Hatayspor maçlarında gol atarken, 3 kez takım arkadaşlarına gol atmasına yardımcı olarak takımının ligdeki 7 golüne katkı sağladı.

Sarı-lacivertli takımın 37 yaşındaki yıldızı Edin Dzeko, F.Bahçe’nin lig maçlarında en çok gol atan oyuncusu. Ligin ilk haftasında Gaziantep FK’da 2 kez forma giyen Bosna Hersekli futbolcu; Yılport Samsunspor, Bitexen Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Kasımpaşa ve Atakaş Hatayspor’a da gol atmanın keyfini yaşadı. Takım arkadaşlarını 4 kez gollerle buluşturan yıldız oyuncu, lig maçlarında ise 11 gole katkıda bulundu. Dzeko, Avrupa maçlarında 2 gol atarken toplamda 9 gol kaydetti.

F.Bahçe’nin Polonyalı futbolcusu Sebastian Szymanski, ligde 6 kez gol atma sevinci yaşadı. Ligin ilk haftasında Edin Dzeko’nun golünü atan Szymanski; Yılport Samsunspor, Bitexen Antalyaspor, Çaykur Rizespor ve Atakaş Hatayspor birer gol atarken, RAMS Başakşehir ise iki gol attı. Szymanski; Lig ve Avrupa maçlarında toplam 9 gol atarak Dzeko ile birlikte takımın en golcü oyuncusu oldu.

Bu sezon F.Bahçe’de Edin Dzeko, Sebastian Szymanski ve İrfan Can Kahveci lig ve Avrupa maçlarında toplam 26 gol kaydetti.

F.Bahçe’nin gol farkı 18 takımın gol sayısından fazla

Atakaş Hatayspor’u 4-2’lik skorla mağlup eden, ligde 9 üzerinden 9 yapan ve lig tarihinin en iyi başlangıcını yapan F.Bahçe, bu sezon iç saha maçlarında attığı erken gollerle dikkat çekti.

Son 9 maçta 24 gol atan ve 5 gol yiyen İsmail Kartal’ın takımı +19 averajına ulaştı. Sarı-lacivertli takımın gol farkı, Adana Demirspor hariç (19) önceki maçlarda tüm takımların attığı gol sayısını geçti.

F.Bahçe bu sezon da erken gollerle öne çıktı. İç sahada Gaziantep FK, Bitexen Antalyaspor, RAMS Başakşehir, Çaykur Rizespor ve Atakaş Hatayspor’la mücadele eden İsmail Kartal’ın öğrencileri, 5 karşılaşmanın 4’ünde ilk 10 dakikada attığı gollerle sonuç elde etti.

F.K., Gaziantep FK karşılaşmasını 3. ve 18. dakikalarda Edin Dzeko’nun golleriyle 2-1, RAMS Başakşehir maçında ise Djiku’nun golüyle 5. dakikada 1-0 kazandı. Sarı-lacivertliler, ilk yarıyı 3-0 önde tamamladıktan sonra Başakşehir karşılaşmasından 4-0 galip ayrıldı.

Bu sezon ligdeki en büyük galibiyetini Çaykur Rizespor karşısında 5-0’lık skorla alan Fenerbahçe, bu karşılaşmanın 3. dakikasında Szymanski’nin attığı golle öne geçmeyi başardı. Polonyalı futbolcu, Atakaş Hatayspor karşısında 7. dakikada perdeyi açan isim oldu. Sarı-lacivertli ekip, bu sezon sadece Bitexen Antalyaspor maçında ilk yarıyı beraberlikle tamamladı.

Deplasmandaki son 4 karşılaşmasında da gol yemeyen Fenerbahçe, ikinci yarıda attığı gollerle Yılport Samsunspor ve MKE Ankaragücü maçlarında sonuca ulaştı. Corendon Alanyaspor’u 43. dakikada İrfan Can Kahveci’nin golüyle mağlup eden sarı-lacivertli ekip, deplasman maçlarında ilk golü Kasımpaşa karşısında kaydetti. İsmail Kartal’ın ekibi, Kasımpaşa karşılaşmasında 6. dakikada Dzeko’nun golüyle öne geçti ve sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu