Haber

Erkan Baş: Ferman sarayındır, Can Atalay halkındır!

Türkiye Personel Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliği düşürüldüğü oturumda konuştu. Baş’ın konuşmasının ardından karar okundu ve Can Atalay’ın milletvekilliği düşürüldü.

Podyumda yaptığı konuşmada, “Usulsüz değil hukuksuz bir süreç yürütülüyor. Anayasayı ayaklar altına alan bir darbe girişiminin tamamlanmasını izliyoruz. Yargıtay’ın kararını reddediyoruz. Mahkemede ‘Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımayalım’ denildi. Mahkeme Anayasa’yı tanımazsa mahkeme olmaz. Herkes “Her şey şüpheli hale gelir. Karar okunacak ve Atalay’ın görev süresi kaldırılacak. Bir başka deyişle milletvekilidir. Eğer milletvekiliyse neden onu cezaevinde tutuyorsunuz? Değilse neyi azaltacaksınız? Gezi’de birlikteydik. Bütün duruşmalarını izledim. Yaptığımızı savunuyoruz. Biz ne dersek onu yaparız. Burada kararı okuyacak Meclis Başkanı yok.” “Bu usulsüzlüktür” derseniz Kurtulmuş aylardır usulsüzlük yapıyor. Bu tarihin ironisi. Kurtulmuş bunu okumayı hak ediyor. Acele edelim diyorlar. Kimsenin açıkça “Ben bu kararı okumayacağım” diyemeyeceği bir şeyi yapmak için Meclis’in açılışına 3 dakika kala vakit harcıyorlar. Bazen hatalı olduklarını bildiklerinin yanında yer alıyorlar ve en fazla “Pis işlerini yaptırıyorlar” “dedi.

‘DİRENECEĞİZ, KAZANACAĞIZ!’

Baş, Atalay’ın vekilinin görevden alınmasının ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Ferman Saray’ındır, Can Atalay halkındır! Direneceğiz, kazanacağız! Yapılan tüm kötülüklerin darbeciler de hesabını verecek” dedi. Yaptılar, yanlarına kalmayacaklar, unutulmayacaklar.”

(HABER MERKEZİ)

haber-dogubayazit.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu