Ekonomi

Dana 1. çeyrek kazançlarını önemli ölçüde kaçırdı

NEW YORK – Dana Incorporated (NYSE:DAN), Avrupa’daki hidrolik işinin elden çıkarılmasıyla ilgili 29 milyon dolarlık bir masrafla karşılaştığı için analist beklentilerini karşılayamayarak ilk çeyrek kazançlarında düşüş bildirdi.

Otomotiv tedarikçisi, 0,19 dolarlık konsensüsün altında kalarak 0,02 dolarlık hisse başına düzeltilmiş kazanç (EPS) açıkladı. Çeyrek geliri de 2,69 milyar dolar olarak tahmin edilirken 2,49 milyar dolar ile beklentilerin altında kaldı.

Kazançlardaki düşüşe rağmen Dana’nın satışları bir önceki yılın ilk çeyreğine kıyasla 91 milyon dolar artarak 2,7 milyar dolara yükseldi ve %3,8’lik bir artışa işaret etti. Verimlilik iyileştirmelerinin enflasyonu ve elektrikli araç ürün geliştirme harcamalarını dengelemeye devam etmesiyle düzeltilmiş FAVÖK 19 milyon dolar artarak 223 milyon dolara ulaştı ve marj 50 baz puan iyileşerek %8,2 oldu.

Şirketin hisse senedi, kazanç açıklamasının ardından %0,6’lık mütevazı bir artış göstererek piyasanın olumlu tepkisinin sınırlı olduğunu gösterdi.

Dana’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su James Kamsickas, şirketin bir önceki yıla kıyasla artan satışlar, kar marjları ve serbest nakit akışı ile güçlü performansını vurguladı. “Bu çeyrekte geleneksel organik satışlarda yüzde 39 kar dönüşümü elde ettik… Bu performans… şirketi tüm yıl hedeflerimize ulaşmak için güçlü bir yörüngeye oturtuyor,” dedi Kamsickas.

Dana, 2024 yılının tamamı için 0,88 dolarlık analist konsensüsünün altında olan 0,35 ila 0,85 dolar aralığında EPS öngörüsünde bulundu. Şirket 10.65 milyar dolar ile 11.15 milyar dolar arasında bir gelir öngörürken, orta nokta 10.9 milyar dolarlık konsensüs tahmininin biraz altında kaldı.

Şirketin net geliri geçen yılın aynı dönemindeki 28 milyon dolara kıyasla 3 milyon dolar olarak açıklandı. Bu düşüş büyük ölçüde elden çıkarma bedeli ve 7 milyon dolarlık Avrupa değerleme karşılığından kaynaklandı. Avrupa Off-Highway çekirdek olmayan hidrolik işinin 2024’ün ikinci çeyreğinde tamamlanması beklenen satışı, kazançların azalmasına katkıda bulundu.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Dana’nın CFO’su Timothy Kraus, iyileşen serbest nakit akışını etkin işletme sermayesi yönetimine bağladı ve bu da tüm yıl serbest nakit akışı beklentisinde 25 milyon dolarlık önemli bir artışa yol açtı.

Yatırımcılar Dana’nın bir yandan verimliliği ve nakit akışını iyileştirmeyi başarırken diğer yandan da enflasyon ve elektrikli araçlara geçişin getirdiği zorluklarla nasıl başa çıktığını yakından izleyecekler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu