Ekonomi

Crocs hisseleri, tüm kategorilerde tahminleri aşan dördüncü çeyrek kazancının ardından yükselişe geçti

Crocs (CROX) şirketi dördüncü mali çeyreğinde güçlü bir mali performans bildirdi ve bu da Perşembe günü erken işlemlerde hisse senedi fiyatlarında %2,4’lük bir artışa yol açtı.

Ayakkabı üreticisi, hisse başına 2,58 dolar kazanç bildirdi ve analistlerin hisse başına ortalama 2,34 dolar tahminini aştı. Şirketin geliri, tahmini 952,53 milyon $’lık geliri aşarak 960 milyon $’a ulaştı.

Şirketin bu çeyrekteki brüt kar marjı, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %53,3 olan artışla %54,9 olan beklentinin üzerinde %55,7 olarak gerçekleşti. Faaliyetlerden elde edilen düzeltilmiş kar marjı, geçen yılın aynı dönemindeki %26’ya kıyasla %24,1 olarak bildirildi ancak yine de analistlerin %22,2’lik beklentilerinin üzerinde kaldı.

Crocs, 2024’ün ilk çeyreği için hisse başına kazancın 2,15 ila 2,25 dolar arasında olacağını tahmin ediyor; bu da ortalama analist varsayımı olan 2,26 doların hemen altında.

Şirket, 2024 yılının tamamının kazançlarının hisse başına 12,05 ila 12,50 dolar arasında olacağını tahmin ediyor; bu da analistlerin tahmini olan 11,95 doların üzerinde.

Şirket, 2024 yılında gelirlerin 2023’e kıyasla %3 ila %5 oranında artmasını bekliyor; bu da ortalama %4,2’lik pazar talebine paralel.

Crocs Yönetici Lideri Andrew Rees, “Dördüncü çeyrekte, HEYDUDE Markamızı talebe dayalı bir pazar stratejisine doğru yeniden konumlandırma konusunda önemli ilerlemeler kaydettik, bu da yıl sonunda daha yüksek brüt kar marjları ve uygun ürün stok seviyeleri elde etmemizi sağladı” dedi.

“2024’e güçlü bir konumda giriyoruz ve pazar payında sürdürülebilir büyüme için sağlam bir temel oluşturmaya devam ederken birçok önemli stratejik girişime yeniden yatırım yapma fırsatını değerlendiriyoruz” diye ekledi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu