Haber

Bursa Gemlik’te yapı projelerinin temini 6 ay ücretsiz olacak

BURSA (İGFA) –Gemlik Belediyesi beyin sarsıntısı testi yaptırmak isteyen vatandaşların önündeki engelleri kaldırmaya devam ediyor.

6 Şubat’ta meydana gelen deprem öncesinde 8 aylık çalışmayla arşivini dijitale aktaran Gemlik Belediyesi, beyin sarsıntısı risk analizi yaptırmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağladı.

Belediye Meclisi, ilgili mühendis ve mühendislik firmaları ile ruhsatlı kurum ve kuruluşlar ile proje müelliflerinin riskli yapının tespitinde, belgeleri temin etmek amacıyla yapacakları başvurularda 6 ay süreyle ücret talep edilmemesine karar verdi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden deprem risk analizi yaptırmak amacıyla. alınmış.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, belediyelerin tarifelerinin her yıl kendi meclisleri tarafından belirlendiğini hatırlatarak, deprem öncesi banka eksperleri veya bu projelere çok zaruri durumlarda ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Depremin olduğu 6 Şubat’tan sonra deprem testi yaptırmak isteyen vatandaşlardan çok sayıda dilekçe geldiğini belirten Önder Sertaslan, “Proje maliyetlerinin ücretsiz olması vatandaşa maddi yük getirdi. Kurallar çerçevesinde beyin sarsıntısı testi yaptırmak isteyenler, “Bu evlerin projelerini 6 ay ücretsiz vereceğiz. Belediye meclisimize bu kararı aldığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu