Yaşam

Beyin kanaması geçirdi: Settar Tanrıöğen bir ameliyat daha geçirdi

Son dönemde” Kızılcık Şerbeti“TV dizisinde rol aldı” Abdullah” Karakteriyle adından söz ettiren usta oyuncu Settar TanrıöğenBeyin kanaması geçirmişti.

Ebru Destan ünlü isimle ilgili açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: Kardeşim Settar dün beyin kanaması geçirdi. Ameliyat iyi geçti. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur. Seni seviyoruz“dedi.

Yapım şirketi açıklama yaptı

Ardından Kızılcık Şerbeti’nin yapım şirketi Gold Film’den yazılı bir açıklama yapıldı ve açıklamada şu ifadelere yer verildi: İşlemin ardından hastamız tekrar yoğun bakıma alındı. Sanatçı Settar Tanrıöğen, tıpkı hastanemize geldiği zamanki gibi bilinci yerinde olarak yoğun bakım ünitemizde takip edilmeye devam ediyor.” ifadelerine yer verildi.

Beyninden sıvı alındı

Birsen Altuntaş’ın haberine göre; Settar Tanrıöğen dün bir ameliyat daha geçirdi. 1,5 saat süren yeni operasyonda usta oyuncunun beynindeki sıvı çıkarıldı. Tanrıöğen’in sete ne zaman döneceği henüz belli değil.

Settar Tanrıöğen kimdir?

22 Ekim 1960’da Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde doğdu. Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü mezunu Settar Tanrıöğen, 90’lı yıllarda Yılmaz Erdoğan’ın yanında çalıştı. Demet Akbağ Erdal Tosun, Zerrin Sümer, Serhat Özcan ve Erdoğan Dikmen’in de rol aldığı Bir Demet Tiyatrosu’nda canlandırdığı Saldıray Abi karakteriyle tanındı. 2009 yılında Vavien filminde Binnur Kaya, Engin Günaydın, Ercan Kesal, İlker Aksum ve Serra Yılmaz’la birlikte rol alan Settar Tanrıöğen, filmdeki Cemal rolüyle SİYAD Türk Sineması Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

2010 yılında Derviş Zaim’in yazıp yönettiği Gölgeler ve Suretler adlı filmde Buğra Gülsoy, Hazar Ergüçlü ve Osman Alkaş’la birlikte rol alan Settar Tanrıöğen, canlandırdığı Cevdet karakteriyle 2011 yılında Ankara Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı. filmde.

2015 yılında Selim Evci’nin yazıp yönettiği Sır adlı filmde İlhan Şeşen, Türkü Turan, Pelin Akil, Şehnaz Bölen ve Ümit Çırak’la birlikte rol alan Settar Tanrıöğen, Cengiz rolünü canlandırdı.

2015 yılında Ali Yorgancıoğlu’nun yönettiği Hayalet Dayı adlı komedi filminde başrol oynadı. Settar Tanrıöğen, 2015-2017 yılları arasında Baba Candır dizisinde Salih Çelik karakterini canlandırmıştır. Halen Kızılcık Şerbeti dizisinde Abdullah karakterini canlandırmaktadır.

urla-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu