Haber

BBP Genel Başkanı Destici basın toplantısı düzenledi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin, “Kongrede hem Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem de Özgür Özel’in, ülkemiz düşmanlığını yaşam biçimi haline getiren suçluları selamlamaları, ne kadar büyük bir başarı elde ettiğini bir kez daha gösterdi.” CHP milletimizin kökleriyle bağını koparmıştır.” dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP genel başkanlığına seçilen Özgür Özel’i tebrik ederek, seçimin başarılı olmasını diledi.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na değinen Destici, şunları söyledi:

“Kongrede hem Kemal Kılıçdaroğlu hem de Özgür Özel, ülkemize, devletimize, milletimize düşmanlığı yaşam biçimi haline getiren, küresel emperyalizmin Türkiye’deki yıkıcı faaliyetlerinin oyuncağı haline gelen canileri kürsüden selamladılar. Kongreyi kazanmak ve bazı delegelerin oylarını alabilmek için böyle bir hataya katlanmak zorundalar.” “Onların kalması, Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletimizin köklerinden ve gerçeklerden ne kadar kopuk olduğunu hepimize bir kez daha gösterdi.”

İsrail’in Gazze’ye saldırıları

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da değinen Destici, İsrail’in terör örgütü sistemi üzerinden sivillere yönelik saldırılarının herkesin vicdanını kanattığını söyledi.

İsrail’in savaşın ikinci ayına girerken Gazze’de sivilleri bombalamaya devam ettiğini belirten Destici, şu ana kadar 55 cami, 3 üniversite ve 3 kilisenin yıkıldığını, 16 hastane, 32 sağlık ocağı, 27 ambulans ve 105 sağlık ocağının yıkıldığını söyledi. Tedavi gören siviller doğrudan İsrail ordusu tarafından imha edildi. tarafından hedef alındığını ifade etti.

“Batı, özellikle ABD, bu soykırımın destekçisidir.”

İsrail’in 220 okulu hedef aldığını, saldırılarda 40 bin evin tamamen yıkıldığını, 220 bin evin kullanılamaz hale geldiğini belirten Destici, “Yaşanan bir savaş suçudur, soykırımdır. Bunun başka türlü ifade edilmesi mümkün değildir. Batı, özellikle ABD, bu soykırımın destekçisidir.” .” söz konusu.

Bu soykırıma karşı herkesin elinden geleni yapması gerektiğine işaret eden Destici, şöyle konuştu:

“Bütün Arap ve İslam ülkeleri bu soykırıma ve katliama karşı net bir duruş sergilemelidir. İsrail ile tüm bağlar kesilmeli. Batı’ya petrol ve doğalgaz sevkıyatı durdurulmalıdır. ABD İsrail’den desteğini çekmediği sürece İsrail’deki tüm ABD üsleri Arap ve İslam ülkeleri kapatılacak.” “Kapatılmalı, en önemlisi İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir barış gücü oluşturulmalı ve bu katliama, soykırıma ‘dur’ denilmelidir. Üstelik Arap dünyası Siyonist İsrail’e karşı her alanda harekete geçmelidir.”

Destici, 10 Kasım’da Kurtuluş Savaşı’nın komutanı ve Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85’inci yılında anılacağını belirterek, bunun yanı sıra en önemli değerlerden biri olduğunu ifade etti. Milletin mücadelesinden hem Türk dünyası hem de dünya mazlumları faydalanacaktır. Millete umut ışığı olan Atatürk’ü ve şehitleri rahmetle andığını belirtti.

senkaya-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu