Ekonomi

Bakan Özhaseki’den ‘Yerinde Dönüşüm Projesi’ açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki şunları söyledi: “Yerinde Dönüşüm Projesi”Aldığı hibe ve kredi desteğiyle inşa ettiği projeye başvuran Abdurrahman Kürkoğlu’nun evini ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Adıyaman Özhaseki’de düzenlenen etkinlik “Deprem Konut Kurası ve Anahtar Teslim Töreni”Daha sonra şantiyeleri gezdi.

Alitaşı Mahallesi’ndeki şantiyede incelemelerde bulunan Bakan Özhaseki, “Yerinde Dönüşüm Projesi”Atatürk’e başvuran Abdurrahman Kürkoğlu’nun, 6 Şubat depreminde ağır hasar gören 4 katlı aile apartmanlarını yıkarak aldığı hibe ve kredi desteğiyle yerinde yaptırdığı evi ziyaret etti.

Çalışmalar hakkında bilgi alan ve evin tamamlanma aşamasında olduğunu belirten Özhaseki, “Son derece memnunuz. Güle güle otursunlar, Allah afiyetle yaşamayı nasip etsin. Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın” dedi. ” İfadelerini kullandı.

“PEKÇOK VATANDAŞ SÖZLERİMİZE GÜVENEREK SİTEDE EVLERİNİ İNŞA ETMEYE BAŞLADI”

“Yerinde Dönüşüm Projesi”Proje kapsamında 1,5 milyon liralık destek paketi açıkladıklarını hatırlatan Özhaseki, şöyle konuştu:

“Deprem bölgelerindeki birçok vatandaşımız sözümüze güvenerek evini yerinde yapmaya başladı. Bu bizim için sevindirici. Bunun 750 bin lirası hibe, 750 bin lirası kredi. Ama tabii ki böyle bir kredi. Fırsat her zaman olmuyor. Herkes evini yapıp bitirdikten sonra, “İki yıl geçecek ve parayı 10 yıl boyunca sıfır faizle ödeyecek. Hal böyle olunca vatandaşlar bunu çok değerli buldu. Vatandaşlarımız bu fırsattan yararlanarak evlerini kendi yerlerine inşa ediyorlar.”

Daha sonra Emlak Konut merkez şantiyesi ve İndere şantiyesini gezerek incelemelerde bulunan Bakan Özhaseki, Emlak Konut’un inşa ettiği deprem konutlarının inşaatı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu