Teknoloji

Apple, M3 işlemcili ilk MacBook Air’i ne zaman piyasaya sürecek?

elma, M3 çip içeren güncellenmiş MacBook Air modelleri için kolları sıvadı. Bu yeni 15 inç MacBook’lar 2024’te piyasaya çıkacak ve önceki modellere göre önemli performans ve güç verimliliği iyileştirmeleri sunacak.

MacBook Air serisi, Haziran 2022’de tanıtılan 13 inçlik bir modelden ve yakın zamanda piyasaya sürülen 15 inçlik bir sürümden oluşuyor. Her iki model de TSMC’nin 5nm süreci kullanılarak üretilmiştir. Apple’ın M2 çipini kullanır . Bununla birlikte, M3 yongası, TSMC’nin 3nm işlemi üzerine inşa edilecek ve bu da kayda değer CPU ve GPU performansı iyileştirmelerine yol açacaktır.

M3 çipinin, M2 çipine benzer CPU ve GPU çekirdek sayılarına sahip olacağı belirtiliyor. Çekirdek sayısındaki bu süreklilik, Apple’ın güç verimliliğini ve genel sistem performansını optimize eden M3 yongasına odaklandığını gösteriyor.

Bloomberg’den Mark GurmanApple ile eş zamanlı M3 çipli yeni iMac ve 13 inç MacBook Pro modelleri de geliştirmeyi doğruladı . Önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürülmesi planlanan yeni iMac’in 2020’de tanıtılan mevcut tasarım dilini koruması bekleniyor.

Yakın zamanda yapılan bir kıyaslama testi, M2 Ultra’nın en hızlı Intel tabanlı Mac’ten 2 kat daha hızlı performans gösterdiğini ortaya koydu. M3 çipin yeni MacBook Air modelleri için performans verimliliği sunması bekleniyor.

Fiyatın 1.299 $ olması bekleniyor 15 inç MacBook Air 13 inçlik muadili ile karşılaştırıldığında birkaç değerli farklılık sunuyor. Hepsinden iyisi, daha büyük bir ekrana ve dört yerine altı hoparlöre sahip olması. Ayrıca Apple, MacBook Air serisi için eski 67W adaptörün yerine yeni bir 70W USB-C güç adaptörü kullanmaya başladı. 15 inç MacBook Air satın alırken, kullanıcılar 35 W Çift USB şarj cihazı ve 70 W adaptör arasında seçim yapabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu