Haber

AB: Avrupa’da siyahiler en çok Almanya ve Avusturya’da ayrımcılığa uğruyor

Merkezi Avusturyabir başkenti ViyanaAvrupa Birliği Temel Haklar Ajansı (FRA), “Avrupa Birliği’nde Siyah Olmak”başlıklı raporu yayınladı.

Raporda, 13 AB üyesi ülkede yaşayan Afrika kökenli siyahilerin “ayrımcılığa en çok Almanya ve Avusturya’da maruz kaldığı” belirtildi.

2022 yılında Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Polonya, Portekiz, İspanya ve İsveç’te yaşayan 6.700’den fazla Afrika kökenli kişiye aşağıdaki faktörlere göre tedavi görme hakkı verilecek: ülkelerindeki ten rengi, kökeni ve dini. Maruz kaldıkları ayrımcılığa ilişkin sorular soruldu.

Almanya’dan katılımcıların yüzde 77’si son 5 yılda ayrımcılığa maruz kaldığını belirtti. Bu oran ile Avrupa’daki siyahilerin ayrımcılığa en çok Almanya’da maruz kaldığı belirlendi.

Avusturya’da katılımcıların yüzde 76’sı ayrımcılığa maruz kaldığını bildirdi. Avusturya, Avrupa’da siyahilerin en fazla ayrımcılığa uğradığı ikinci ülke oldu.

Öte yandan Almanya’da son bir yılda maruz kaldığı ayrımcılığı bildirenlerin oranı yüzde 9 iken Avusturya’da bu oran yüzde 5 oldu.

13 ülkeden tüm katılımcıların yüzde 47’si 2022’den önceki son 5 yılda ayrımcılığa maruz kaldığını belirtti.

FRA Lideri Michael O’Flaherty raporun önsözünde “ırkçılığın gerçek boyutunun şok edici ve utanç verici” olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu